• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.

Продаж алкоголю і тютюну ФОПом

Автор HumanKM, Вересень 29, 2021, 09:43:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 5 Гостей дивляться цю тему.

homebuh

Не считывает марку в поле для штрихкода, вернее сам код сканер считывает но он в окно штрихкод акцизной марки не попадает, а вот когда закрыть это окошко, тогда в поле штрихкод в окне кассира появляется, это только у меня так???

admin

Цитата: homebuh від Жовтень 05, 2021, 14:04:19
Не считывает марку в поле для штрихкода, вернее сам код сканер считывает но он в окно штрихкод акцизной марки не попадает, а вот когда закрыть это окошко, тогда в поле штрихкод в окне кассира появляется, это только у меня так???

Версия точно последняя? 7.50.2?

HumanKM

А що з цим приколом робити? На акцизкі латинь, а сканер валить кирилицею...
вайбер 050-557-46-26

HumanKM

вайбер 050-557-46-26

AGSoft

Цитата: HumanKM від Жовтень 05, 2021, 17:04:11
А що з цим приколом робити? На акцизкі латинь, а сканер валить кирилицею...
Попробуйте алфавит переключить для эксперимента. та латиница что выдал сканер по кнопкам на клавиатуре полностью соответствует том что на штрихкоде

http://prntscr.com/1vhf8t5
Автоматизація бізнесу заощаджує ваш час. Я знаю, як це зробити.    ✆ +38 050 669 18 76 (viber, telegram)    ✆ +38 098 970 970 1

HumanKM

Я це розумію.
А тепер скажіть, як працювати продуктовим магазинам, де продавці тітоньки? В них завжди стоїть Українська мова, для пошуку товару. І тепер їм треба кожного разу перемикати шрифт на Англ, а потім назад на Укр? Одразу гарантую, що буде купа просканованих штрихкодів з кирилицею, бо в конкретному випадку, людський фактор буде дуже великим.

Питання до розробників - Чи не могли б Ви на програмному рівні реалізувати, щоб якщо англ, то ОК, а якщо кирилиця, то переформатувало в англ?
вайбер 050-557-46-26

admin

Цитата: HumanKM від Жовтень 11, 2021, 09:09:09
Я це розумію.
А тепер скажіть, як працювати продуктовим магазинам, де продавці тітоньки? В них завжди стоїть Українська мова, для пошуку товару. І тепер їм треба кожного разу перемикати шрифт на Англ, а потім назад на Укр? Одразу гарантую, що буде купа просканованих штрихкодів з кирилицею, бо в конкретному випадку, людський фактор буде дуже великим.

Питання до розробників - Чи не могли б Ви на програмному рівні реалізувати, щоб якщо англ, то ОК, а якщо кирилиця, то переформатувало в англ?

А яке відношення розробники УкрСкладу мають до того що ваш сканер сканує замість англійських букв виводить кирилицю? У вас сканер в режимі PS/2. Хіба в Word, Блокнот і інших програмах ваш сканер виводить по іншому штрих-код? Це до налаштувань сканеру, або до виробника.

HumanKM

Сканера Motorolla LI2208
1. Одні з найдорожчих і найкращих в своєму класі. Тому перекладати вину на найкращі на ринку сканера - не варто.
2. Навіщо шукати когось винного? Це невірний хід, як на мене. Я не уявляю, щоб касир АТБ перемикав шрифт для введення штрихкоду акцизки. Тому і почав тут розмову на цю тему. Я не програміст. Я скоріш як кажуть опитний юзер. Вказую Вам - розробникам програмного продукту, на незручні моменти. Роблю це лише з однією надією - отримати рішення і тим самим покращити Ваш продукт.
Можливо є ще якийсь варіант, можливо можна примусити сканер бити латиницю в незалежності від вибраної мови на панелі віндвовс? Я ж тіки за!

Зрозумійте мене вірно - я працюю з десятками роздрібних магазинів. І маю прямий контакт з користувачами. Я не думаю що для Вас секрет, що основні Ваші користувачі відносяться до дрібного бізнесу. Переважна більшість людей, котрі використовують касове вікно, це люди які або взагалі комп"ютера в очі не бачили, або є реально слабими користувачами. І отакі нюанси - як неможливість працювати з сканером в режимі префікса Ф5 (при використанні акцизного штрихкоду), чи перемикання на латиницю при кожній продажу того ж алкоголю, дуже ускладнюють роботу цих людей, що потім вилазить проблемами для власника.

Уявіть, звичайний людський фактор, Ваш касир не перемкнув шрифт і вбив в чек кирилицею штрих код акцизки - Вам штраф 5100грн. Тому і просять люди на форумі, не лише я, поставити пункт на такі товари, щоб не можна було продати горілку, не ввівши штрихкод акцизки, щоб просканувавши його, отримати вірний штрихкод, а не кирилецею.

ПС: і всетки неправа зараз держава, нахіба створювати прецидент, введенням літер. Більш ніж переконаний, що на сьогоднішній день є просто огроменна купа таких штрихкодів в фіскальних чеках.
вайбер 050-557-46-26

admin

Цитата: HumanKM від Жовтень 11, 2021, 15:53:02
Сканера Motorolla LI2208
1. Одні з найдорожчих і найкращих в своєму класі. Тому перекладати вину на найкращі на ринку сканера - не варто.
2. Навіщо шукати когось винного? Це невірний хід, як на мене.

Про що взагалі мова? Чому УкрСклад має перекручувати дані які йдуть з сканера, а якщо користувачу дійсно треба сканувати кирилицю. Проскануйте цей товар в Блокноті на кирилиці і покажіть результат. А він відомий, якщо виводить некоректно пишіть на підтримку найдорожчому і найкращому в свому класі виробнику сканерів Motorolla або виробнику Блокнота, а це Майкрософт.

І отакі нюанси - як неможливість працювати з сканером в режимі префікса Ф5 (при використанні акцизного штрихкоду)

Чому неможливо?
1. Для акцизів кнопка виклику вікна Ctrl+F5, а не F5.
2. Для чого взагалі використовувати префікс? При під'єднані в розріз клавіатури? Наприклад при під'єднанні по COM-порту програма сама знає куди відправляти дані з сканеру, а якщо з'єднання PS/2, то сканер друкує штрих-код в поле де встановлений курсор.

Тому і просять люди на форумі

Форум не підтримка користувачів, а спілкування користувачів:
https://www.softbalance.com.ua/forum/index.php/topic,426.0.html

HumanKM

Чому неможливо?
1. Для акцизів кнопка виклику вікна Ctrl+F5, а не F5.
2. Для чого взагалі використовувати префікс? При під'єднані в розріз клавіатури? Наприклад при під'єднанні по COM-порту програма сама знає куди відправляти дані з сканеру, а якщо з'єднання PS/2, то сканер друкує штрих-код в поле де встановлений курсор.

1. При налаштуванні сканера з префіксом і суфіксом, продавчиня "пікає" товар і він одразу потрапляє в чек. Коли немає префікса траба ставити курсор або тиснути Ф5. Це є не зручно і уповільнює роботу каси. До того ж непоодинокі випадки, коли штрихкод випадково вбивають в кількість товару наприклад. Знову ж таки - рівняємося на сєтєвий бізнес. Щойно був у ФОРІ, касир просто сканує. Тобто не натискає ніяких кнопок до сканування і після. Саме це я і намагаюся реалізувати - зменшення людського фактору і прискорення. Тому налаштувати сканер в режимі Префікс-Дані-Суфікс (Ф5-штрихкод-ентер) просить фактично кожен клієнт.
2. Отут якщо можна детальніше. Це вже цікаво. Якщо я вірно розумію, то ЮСБ сканер можна налаштувати по емулятору СОМ порта? і тоді дані прилітатимуть куди треба без Ф5? Чи вирішить це проблему з контрал-Ф5?
вайбер 050-557-46-26

admin

Цитата: HumanKM від Жовтень 11, 2021, 16:22:59
1. При налаштуванні сканера з префіксом і суфіксом, продавчиня "пікає" товар і він одразу потрапляє в чек. Коли немає префікса траба ставити курсор або тиснути Ф5. Це є не зручно і уповільнює роботу каси. До того ж непоодинокі випадки, коли штрихкод випадково вбивають в кількість товару наприклад. Знову ж таки - рівняємося на сєтєвий бізнес. Щойно був у ФОРІ, касир просто сканує. Тобто не натискає ніяких кнопок до сканування і після. Саме це я і намагаюся реалізувати - зменшення людського фактору і прискорення. Тому налаштувати сканер в режимі Префікс-Дані-Суфікс (Ф5-штрихкод-ентер) просить фактично кожен клієнт.

Перемкнути сканер в RS232, потім програму меню Опції : Параметри : Сканер щтрих-кодів : Тип з'єднання : RS232 (COM порт)

Цитата: HumanKM від Жовтень 11, 2021, 16:22:59
2. Отут якщо можна детальніше. Це вже цікаво. Якщо я вірно розумію, то ЮСБ сканер можна налаштувати по емулятору СОМ порта? і тоді дані прилітатимуть куди треба без Ф5? Чи вирішить це проблему з контрал-Ф5?

https://www.softbalance.com.ua/forum/index.php/topic,84.msg965.html#msg965
https://www.softbalance.com.ua/forum/index.php/topic,1671.msg9648.html#msg9648

molotokk

з власної практики - всі нюанси з вводом штрих-коду це питання до налаштування сканерів. і всі префікси і розпізнавання символів - теж туди
підбір та продаж обладнання для торгівлі, допомога в налаштуваннях програми ⇒ "komfort-m.com" ⇒ "t.me/komfortmservice" ⇒ ✆ 097-873-59-01

installer

не все сканеры переводят каретку по ком

HumanKM

нажаль ніяк не видьорну десь сканер для проб.

Підкажіть - що дає приєднання сканера по сом?

Чи залишається префікс?
вайбер 050-557-46-26

installer

Вы выставляете сканер в режим com и при подключении самого сканера появляется новое устройство, ставите специальные драйвера для эмуляции сom порта , на сайте производителя должны быть, тогда ищете мануал к сканеру и сканируете штрихкод который подписан как СR CF что то в этом роде Cariiege Return  возврат каретки, в таком режиме где бы не стоял курсор при сканировании товаров товар попадать будет в документ, без префиксов, вот не всегда сканер имеет такую возможность это уже другой разговор, я так понимаю Вы из Хмельницкого, тогда могу по тел или при встрече обьяснить и показать