• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.

Який в кого сервер?

Автор molotokk, Липень 28, 2020, 08:53:50

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 5 Гостей дивляться цю тему.

molotokk

Питання до всіх, хто використовує мережеву версію - які характеристики в сервера? і який об'єм бази?
бо хочу підібрати нового компа на сервер і не знаю що вибрати. База важить 400мб, близько 12000 позицій товарів
підбір та продаж обладнання для торгівлі, допомога в налаштуваннях програми ⇒ "komfort-m.com" ⇒ "t.me/komfortmservice" ⇒ ✆ 097-873-59-01

AGSoft

Любой современный комп потянет работу сервера firebird. Все зависит от того, что еще будет навешено на него. Я бы обязательно покупал SSD винчестер. Они в несколько раз работают быстрее.
Автоматизація бізнесу заощаджує ваш час. Я знаю, як це зробити.    ✆ +38 050 669 18 76 (viber, telegram)    ✆ +38 098 970 970 1

molotokk

Цитата: AGSoft від Липень 28, 2020, 10:47:13
Любой современный комп потянет работу сервера firebird. Все зависит от того, что еще будет навешено на него. Я бы обязательно покупал SSD винчестер. Они в несколько раз работают быстрее.
проблема в тому що реплікацію робить 20-30 хвилин, а деколи і по 40-50 кожну стадію (не знаю від чого це залежить)
так швидкість роботи бази мене влаштовує, а от реплікація - просто біда =(
підбір та продаж обладнання для торгівлі, допомога в налаштуваннях програми ⇒ "komfort-m.com" ⇒ "t.me/komfortmservice" ⇒ ✆ 097-873-59-01

AGSoft

Пробовали остановить сервер и скопировать файл базы данных? У одного заказчика арендуется виртуальный сервер, база около 800М, через FTP до 5 минут уходило на то чтобы сделать копию. Этого должно хватать для резервного копирования. В случае проблем, останавливается сервер и заливается архивная копия файла базы данных.
Укрсклад, возможно, помимо копии базы вносит какие-то записи в базу. Что помогает потом при восстановлении.
Автоматизація бізнесу заощаджує ваш час. Я знаю, як це зробити.    ✆ +38 050 669 18 76 (viber, telegram)    ✆ +38 098 970 970 1

molotokk

Цитата: AGSoft від Липень 28, 2020, 13:10:50
Пробовали остановить сервер и скопировать файл базы данных? У одного заказчика арендуется виртуальный сервер, база около 800М, через FTP до 5 минут уходило на то чтобы сделать копию. Этого должно хватать для резервного копирования. В случае проблем, останавливается сервер и заливается архивная копия файла базы данных.
Укрсклад, возможно, помимо копии базы вносит какие-то записи в базу. Что помогает потом при восстановлении.
в мене резерв бази робить 2-3 хвилини, а дуууже довго робить реплікацію

AGSoft

Цитата: molotokk від Липень 28, 2020, 13:41:45
Репликация по идее для локальных версий. Я так понимаю работа в офисе и за пределами. Сетевая версия точно решит эту проблему. Только нужен будет белый IP адрес для сервера.

molotokk

Цитата: AGSoft від Липень 28, 2020, 14:08:28
Цитата: molotokk від Липень 28, 2020, 13:41:45
Репликация по идее для локальных версий. Я так понимаю работа в офисе и за пределами. Сетевая версия точно решит эту проблему. Только нужен будет белый IP адрес для сервера.
в нас в основному магазині є сервер і 4 каси і кілька менеджерів. і 2 віддалені офіси в інших населених пунктах які працюють через реплікацію

molotokk

Ще одне питання - як краще: і операційна система і укрсклад на ssd чи операційна на звичайному вінчестері, а укрсклад на SSD? =)

admin

Цитата: molotokk від Серпень 08, 2020, 23:13:50
Ще одне питання - як краще: і операційна система і укрсклад на ssd чи операційна на звичайному вінчестері, а укрсклад на SSD? =)

И Windows и УкрСклад на SSD. Сейчас SSD покупать меньше 512 Гб нет смысл, а для системы и УкрСклада этого (даже 256 SSD) с головой.

molotokk

Цитата: admin від Серпень 10, 2020, 12:13:01
Цитата: molotokk від Серпень 08, 2020, 23:13:50

И Windows и УкрСклад на SSD. Сейчас SSD покупать меньше 512 Гб нет смысл, а для системы и УкрСклада этого (даже 256 SSD) с головой.

я SSD взяв на 480гб, а на комп я використовую виключно як сервак, то напевно на довго встачить. А Вінду і Укрсклад поставив на SSD

AGSoft

И как ощущения по сравнению с винчестером на магнитных дисках?

molotokk

Цитата: AGSoft від Серпень 10, 2020, 22:18:22
И как ощущения по сравнению с винчестером на магнитных дисках?
на реплікацію вплинуло не сильно =(, але стала краща швидкість роботи резервування, швидше відкриває величезні звіти, швидше працює пошук в вікні касира і в довіднику

narodfarma

Не сочтите за спам, но уже давно пользуюсь VDS на виндовсе, все в облаке, по цене выходит 300 грн в месяц. Оставлю ссылку https://ultravds.com/

в Украине найти идентичный сервер сложно, и по цене он будет около 700 грн, пинги и скорость отличные.

molotokk

Цитата: narodfarma від Серпень 14, 2020, 19:36:06
Не сочтите за спам, но уже давно пользуюсь VDS на виндовсе, все в облаке, по цене выходит 300 грн в месяц. Оставлю ссылку https://ultravds.com/

в Украине найти идентичный сервер сложно, и по цене он будет около 700 грн, пинги и скорость отличные.
імхо, але російський сервер я б не став юзати. В мене одна з переваг Укрскладу - те що він український :)

oilseals

https://itldc.com/ru/vds/   - пользуюсь виртуальным сервером. При выборе необходимо указать дата-центр Харьков, тогда пинг отличный. Может кому пригодится.