• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.
 

Рекомендуемая цена

Автор Chast, Квітень 25, 2018, 13:33:21

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Chast

1)Работаю с быт. техникой, и практически на все товары стоят рекомендуемые розничные цены .
К примеру обогреватель в приходе стоит 30 евро * 32,2 = 966 грн. розничная цена стоит +30%  = 1255 . А продавать его нужно только по цене 1238 грн . И я руками забиваю розничную цену в ячейку 1238 .
НО, при переоценке товаров, всё, что я вбил сам ручками слетает в один миг. Может где есть кнопка "зафиксировать цену" или что-то такое.

2)На многие товары мне поставщик выдаёт только рекомендованую цену продажи, и мою скидку.
К примеру.  Газовую печь "Альфа" нужно продавать по цене 450 евро(Так говорит завод) . Цену прихода я не знаю. Я беру 450 евро * 32,2 = 14490 . Ставлю цену ручками в поле розничная цена. А газовая печь "Дельта" в приходе 350 евро, а её нужно продавать за 400 евро. Я беру цену в 400 евро * 32,2 = 12880.
Что я имею в итоге. После нажатия кноки "переоценить товары", первый ценник слетает полностью, а второй ценник 350(цена прихода)*1,3(базовая наценка)*32,2(курс евро) = 14651.
В итоге после переоценки обе цены слетают. Тот же вопрос, есть ли какай-либо способ "зафиксировать цену" ?
И в случае с первым вариантом поле где бы я писал цену продажи в евро, а оно потом после переустановки курса постоянно меняло его на цену в грн. по актуальному курсу в программе.

Сори за длинно-пост, просто хотел максимально всё понятно расписать.Если сейчас у меня 1500 товаров, то планируется под 5к.  И ещё, это всё у меня подвязано к Опенкарту.

Chast

Повозюкавшись несколько дней в программе, нашёл альтернативу как мне выйти из положения.
Правда теперь всю базу прийдёться переписать, ну да ладно, и не такое бывало...)

admin

Цитата: Chast від Квітень 27, 2018, 16:48:18
Повозюкавшись несколько дней в программе, нашёл альтернативу как мне выйти из положения.
Правда теперь всю базу прийдёться переписать, ну да ладно, и не такое бывало...)

Напишите что именно будете "переписать", может получится рутину заменить одним скриптом?

dwb

Подібне  питання вже виникало , наприклад  https://www.softbalance.com.ua/forum/index.php/topic,3257.0.html . Було б добре , щоб була кнопка "Фіксована ціна".

isian1

Добрий день! Так якщо ціна встановлюеться скриптом то в ньому можна прописати щоб наприклад галочка "Игнорировать скидку" відключала переоцінку - саме так у нас зробленно .
---  IF( not exists ( SELECT * from tovar_name tn where tn.num = :tovar_id_in and tn.IS_IGNOR_ZNIG like '%1%' ) ) THEN
SELECT
....................................................................

admin

#5
Цитата: dwb від Квітень 30, 2018, 16:30:39
Подібне  питання вже виникало , наприклад  https://www.softbalance.com.ua/forum/index.php/topic,3257.0.html . Було б добре , щоб була кнопка "Фіксована ціна".

И там был дан ответ что без проблем все это делается в "Наценки SQL скриптом"

Добавили в список доработок "Игнорировать наценку".

dwb

#6
Я придбав програму щоб нею користуватись , а не вивчати програмування і писати скрипти. Жаль , що так все складається.  Але нарешті будуть зміни, надіюсь  *flag1*.Наперед вдячний.

Digital

І коли чекати нововведення?

Digital

Ніхто не відповідає (
Моя потреба в таких нововведеннях полягає в тому що є товар який куплений десь окремо від основної групи набагато дешевше і йому одному потрібна набагато більша націнка ніж всім остальним. На даний час викрутююся тим що прихід роблю по завищеній ціні, але прибуток не рахується такий так потрібно. Також бувають неліквіди які потрібно продати і на них ставиться "акційна ціна" яку потрібно зафіксувати тому що переоціниться знову як весь товар.
В загальному підтримую ТС, та сама проблема. Це майбуть актуально для всіх хто займається технікою.

Creat

Робіть іншу групу для таких товарів.

Digital

Таких товарів, наприклад, под одному з кожної категорії. Їх звалити в одну певну категорію типу різне в якому будуть і флешки і кардрідери і кабелі і т.д. мабуть не зовсім правильно. Якщо продавати тільки з вікна касира по коду, тоді такий варіант підходить. Але також робляться видаткові накладні в які вручну товар додається і тоді треба памятати що один кардрідер в групі кардрідерів, а той що нам потрібен знаходиться десь вперемішку в групі "різне". Кращий варіант це використовувати скріпт, який був приведений вище, але це потрібно вчити ті самі скріпти.