• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.
 

Виробництво

Автор Artur, Червень 29, 2011, 19:47:17

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Artur

Я вже писав свої пропозиції по виробництву http://www.softbalance.com.ua/forum/index.php?topic=804.15 але їх ніхто не підтримав.
Пишу повторно. Вибачте.


Цитата

У мене сільськогосподарське виробництво. В залежності від погодніх умов та періоду збирання урожаю у мене комплектація може кардинально мінятись.
Вихоходячи з цього - при заповненні комплекту готової продукції я наперед не можу прописати скільки і якої сировини (наприклад, води) мені піде. Пакож при збиранні урожаю на наступний день у мене знову поміняється комплектація, адже город після останньго збирання поливався. Наступного дня мені прийдеться міняти комплектацію - а це лишня робота і можна заплутитися де, коли і скільки було витрачено сировини.
Виходить, що програма не досконала.

Моя пропозиція: розбити все виробництво на два етапи.
На першому етапі - сировину передавити у виробництво шляхом проводки "У процесі виробництва матеріали відвантажені". Списати сировину. Хоч кожного дня по літрі води.
На другому етапі - оприходувати з виробництва готову продукцію шляхом проводки "Вироблено і доставлено на склад одержувача"

Прописувати комплектацію можна, але не прописувати скільки і чого у процесі виробництва потрібно.



Повертаюсь до своєї пропозиції: розбити все виробництво на два етапи.
На першому етапі - сировину передавити у виробництво шляхом проводки "У процесі виробництва матеріали відвантажені". Списати сировину. Хоч кожного дня по літрі води.
На другому етапі - оприходувати з виробництва готову продукцію шляхом проводки "Вироблено і доставлено на склад одержувача"

Кому зручно може у комплектації прописувати чого і скільки потрібно для комплекту. Хто не може - нехай не прописує співвіднохення у комплекті.

Прошу підтримати пропозицію

sDes

Коли я вперше побачив етапи виробництва, то подумав що програма працює саме так як тут пропонується.
Цитата: admin від Травень 04, 2011, 12:01:23
Вы в документе Производство можете как создавать новую продукцию и комплектующие так и менять уже существующие. Ну сделайте шаблон все по 1 и в документе производства меняйте копмлект как вам угодно.

Це кожен раз потрібно вручну перераховувати скільки потрібно того, чи іншого матеріалу. А так як пропонує Артур буде набагато зручніше і швидше. Для втілення цієї пропозиції всього-на-всього прописати зворотні формули (але розробникам видніше, можливо не все просто як здається).

Артур, ви звертались особисто в техпідтримку? Що вам відповіли?

Пропозицію підтримую!

Artur

Цитата: sDes від Червень 30, 2011, 10:08:51
Артур, ви звертались особисто в техпідтримку? Що вам відповіли?
Техпідтримка мені відповіла:
"Вы в документе Производство можете как создавать новую продукцию и комплектующие так и менять уже существующие. Ну сделайте шаблон все по 1 и в документе производства меняйте копмлект как вам угодно."

Ссилка на їх відповідь http://www.softbalance.com.ua/forum/index.php?topic=804.30

Светлана

Добрий день!
Я раніше працювала на іншому п-стві, де використовували 1С_7. Три тижні я працюю у виробничому відділі іншого п-ства де використовують  УкрСклад. Мій директор порадив зайти на цей форум та ознайомитись з програмою більше.
Я хочу підтримати пропозицію Artur .
Ми займаємось кованими виробами, і кожного розу коли у нас нове замовлення - потрібно міняти комплектацію. На виписку нового замовлення - знову міняємо комплектацію.
Спершу майстер робить виріб, потім він рахує витрати, далі я міняю в програмі комплектацію  і вже тоді виписую накладну.
Було б набагато зручніше:
1 як би ми шляхом "У процесі виробництва, матеріали відвантажені" передавали у виробництво приблизні потреби сировини (не на конкретне замовлення, а всі замовлення). При інвентеризації залишки вирівняються. Проводки по передачі конкретної сировини відбуваються в день фактичної передачі, і в тих обсягах які є дійсно. Відбувається списання товару.
2 оприбуткувати готовий виріб можна шляхом "Вироблено і доставлено на склад одержувача".
Калькуляцією ми не користуємось, адже ціна узгоджується наперед.
В такому форматі як працює "Виробництво" в УкрСкладі нам не зручно. Потрібно стежити по руху конкретного товару дуже доточно, нам цього не потрібно.
Буду дуже вдячна, якщо врахуєте мою пропозицію.
Дякую.

Светлана

Наш адміністратор оновив програму. У комплектації товару помітила, що відбулись зміни. Попробувала працювати з документами у вікні ВИРОБНИЦТВО. Бачу тех зміни.
З програмою стало працювати краще.
Дякую що врахували мою пропозицію.