• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.

Нова форма фіскального чеку з 01.01.2025 -> 01.03.2025

Автор admin, Грудень 31, 2024, 10:40:33

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 4 Гостей дивляться цю тему.

Makedosnkiy187

Цитата: user4567 від Лютий 28, 2025, 23:13:41
Цитата: Makedosnkiy187 від Лютий 28, 2025, 18:37:07Завтра вже 1ше. А як передати епз в чек так і невідомо)
З термінала то ясно, все круто передається.
Але якщо людина мені на IBAN закинула кошти, як то провести через Укрсклад щоб було вказано ЕПЗ Інтернет банкінг
У версії 7.95 там у вікні Оплата з'явилося поле "Особлива назва для типу оплати Безготівка", думаю це те що Вам треба.

А стосовно "Liqpay" то це не та сутність, яку хоче бачити мінфін (надавач послуг не цікавить), а цікавить ідентифікатор клієнта в банку, яким є банківська карта.
Не даремно вони і в наказі мінфіна і в шаблоні скрізь уточнюють в дужках: "електронного платіжного засобу (платіжної картки)". Туди виводяться певна кількість перших цифр номера карти клієнта. Та і в термінології законодавства Електронний платіжний засіб вказує на ідентифікацію клієнта.

Можете завантажити мій шаблон, що робив раніше і переглянути якими змінними виводиться номер карти. Якщо дивитись фіскальні чеки від чекбокса і вчаснокаси то в ЕПЗ теж виводяться перші цифри номера картки клієнта. Та це і логічно, бо згідно законодавства повернення коштів покупцю має відбуватися на ту саму карту з якої надійшла оплата.
Вау, круто, дякую.
Але шось трохи не так. Прикріпив скрін чеку. Як зробити щоб там де в чеку засіб оплати, було те що я ввів в полі Особлива назва для типу оплати Безготівка

Makedosnkiy187

Цитата: Makedosnkiy187 від Лютий 28, 2025, 18:37:07Вау, круто, дякую.
Але шось трохи не так. Прикріпив скрін чеку. Як зробити щоб там де в чеку засіб оплати, було те що я ввів в полі Особлива назва для типу оплати Безготівка
Оцей чек що прикріпив, то вводив в полі "Отримано картка" суму, а в полі "Особлива назва для типу оплати Безготівка" вводив Інтернет еквайрінг

kelyh

Цитата: user4567 від Березень 01, 2025, 11:15:47
Цитата: kelyh від Березень 01, 2025, 09:29:23ще підскажіть як у чеку з Чекбокча пРРО змістити QR код на принтері xp-58. саму назвуі ціни друкує і влазить в чек, а ось QR друкується на половину і зміщений вправо і частину поза полями чеку, що і де поправити, щоб qr було видно?
А податкові ставки буквенні та надпис "грн" після після цін товарів влазить? Скоріш за все, що ні.
Особисто я із-за цих чеків перевів каси всі на Вчасно. Налаштування в особистому кабінеті для графічного чека зроблені для 80мм принтерів і тому чек не влазить, а текстовий безполєзний бо немає QR-кода. В довідці чекбокс пишуть, що ці налаштування працюють лише для вигляду чеків пРРО які отримуються при продажі з особистого кабінету, а не для випадку інтеграції з іншими програмами.
А у вчасно пРРО розташований безпосередньо на комп'ютері касира і є доступ до налаштування друку чеків.
Все повністтю влазить ще й запасу десь пів сантиметра, а ось qr зміщений вправо і не весь

molotokk

Цитата: HumanKM від Березень 01, 2025, 11:01:341. податкова трактує що обов"язково, податкові консультанти що НЕ обов"язково - питання відкрите
2. робимо любі налаштування, телефон в підписі - звертайтеся
стосовно п.1 - буквально вчора спілкувався з ДПС - чекають на роз'яснення, чи і далі буде необов'язково, чи потрібно термінал і прро/укрсклад з'єднувати. Казали періодично моніторити на сайті ДПС в розділі новини
підбір та продаж обладнання для торгівлі, допомога в налаштуваннях програми ⇒ "komfort-m.com" ⇒ "t.me/komfortmservice" ⇒ ✆ 097-873-59-01

user4567

Цитата: admin від Березень 01, 2025, 11:32:02Або ви перемудрили з налаштуваннями друку, або це абсолютна дезінформація. Чек в режимі друку "TXT (графічний друк)" влазить повністю навіть на ширині 56мм (меньша за звичайний 58мм), 27 символів, зі всіма параметрами, групами, оплатами, реквізитами карти, і QR-кодом. Як для Вчасно, так і для CheckBox.
Ні те і не інше. При налаштуванні друку чеків від ВчасноКаси на одному з компютерів теж таке трапилося. Все було налаштовано норм, а влазило половина чеку типі він масштабований. Повне видалення драйвера принтера і повторне встановлення допомогло, принтер Bixolon SRP-150 (може ще в когось таке трапиться).

Алла Синицкая

Цитата: MrSergey від Лютий 28, 2025, 17:00:07Ну і власне питання загального характеру — де взагалі можна подивитися повний список всіх змінних, які можна використовувати у FastReport? Я, наприклад, у списку "Отчет - Рапорт" навіть не бачу багатьох змінних, які використовуються в стандартному шаблоні (і при цьому працюють). Наприклад, <Докум.ДатаВремя.Создание>.

Теж це цікавить, роками.....

Алла Синицкая

Цитата: kelyh від Березень 01, 2025, 09:26:32Пыдскажіть, якщо провожу чек по картці в УкрСкладі , ввожу в поле безготівка суму і продаю, а термінал не підключений до компт'ютера, а на терміналі вручну роблю оплату, правильно так продавати чи потрібно обов'язково прив'язувати?

якщо термінал на сім карті - то так. Якщо ні - то треба виводити дані оплати, бо податкова вважає їх поєднаними, бо вони в одній мережі. І ви маєте поєднати термінал з компом

Алла Синицкая

Цитата: MrSergey від Лютий 28, 2025, 16:34:43Оскільки в програмі є можливість комбінованої оплати, прошу підказати, які змінні у FastReport потрібно використовувати для отримання інформації про те, скільки було сплачено карткою, а скільки готівкою? Не можу знайти їх у списку змінних.

Тобто мені потрібні змінні які я назвав <Докум.СуммаКарта> і <Докум.СуммаНаличные> (вони, звісно, не працюють) у наступному виразi:

[IIF((<Докум.ТипОплаты> == 4), "Готiвкою: " + <Докум.СуммаНаличные> + "грн." + #13#10 + "Карткою: " + <Докум.СуммаКарта> + "грн." + #13#10 + "Решта: " + <Докум.Сдача> + "грн." ,"")]

+1 до цього питання

molotokk

Цитата: Алла Синицкая від Березень 01, 2025, 21:27:51
Цитата: MrSergey від Лютий 28, 2025, 17:00:07Ну і власне питання загального характеру — де взагалі можна подивитися повний список всіх змінних, які можна використовувати у FastReport? Я, наприклад, у списку "Отчет - Рапорт" навіть не бачу багатьох змінних, які використовуються в стандартному шаблоні (і при цьому працюють). Наприклад, <Докум.ДатаВремя.Создание>.

Теж це цікавить, роками.....
Нажаль тільки то тут то там по форуму і програмами типу IBExpert, Але ВИКЛЮЧНО на тестових базах. А так щоб все разом і по простому - немає.
підбір та продаж обладнання для торгівлі, допомога в налаштуваннях програми ⇒ "komfort-m.com" ⇒ "t.me/komfortmservice" ⇒ ✆ 097-873-59-01

matiashi

Цитата: Алла Синицкая від Березень 01, 2025, 21:29:55
Цитата: kelyh від Березень 01, 2025, 09:26:32Пыдскажіть, якщо провожу чек по картці в УкрСкладі , ввожу в поле безготівка суму і продаю, а термінал не підключений до компт'ютера, а на терміналі вручну роблю оплату, правильно так продавати чи потрібно обов'язково прив'язувати?

якщо термінал на сім карті - то так. Якщо ні - то треба виводити дані оплати, бо податкова вважає їх поєднаними, бо вони в одній мережі. І ви маєте поєднати термінал з компом
Цікаво, а як податкова побачить що термінал в одній мережі?? Гадаєте банк буде зливати інфу про IP адресу?? Теоретично можуть-прктично з розряду фантастики......
0674614593

Makedosnkiy187

Допоможіть будь-ласка, що не так. Вчасно каса підключена. В меню Опції : Параметри : Фіскальний друк, тисну "Тест роботи і завантаження параметрів фіскального реєстратора". Пише, все ок, завантажено. Але у вікні Швидкої оплати (F10), поле "Особлива назва для типу оплати Безготівка" не пропонує ніяких варіантів((
Девайс Менеджер оновлений до останньої версії. Програма теж 7.95.2
Шо я роблю не так?)

matiashi

Цитата: Makedosnkiy187 від Лютий 28, 2025, 18:37:07Завтра вже 1ше. А як передати епз в чек так і невідомо)
З термінала то ясно, все круто передається.
Але якщо людина мені на IBAN закинула кошти, як то провести через Укрсклад щоб було вказано ЕПЗ Інтернет банкінг
Ну точно не через фіскалізацію. Здається через вихідне платіжне доручення це робиться. А товар списується через розходну накладну. З IBAN я так працював,
0674614593

Makedosnkiy187

Цитата: Makedosnkiy187 від Березень 03, 2025, 08:45:52Допоможіть будь-ласка, що не так. Вчасно каса підключена. В меню Опції : Параметри : Фіскальний друк, тисну "Тест роботи і завантаження параметрів фіскального реєстратора". Пише, все ок, завантажено. Але у вікні Швидкої оплати (F10), поле "Особлива назва для типу оплати Безготівка" не пропонує ніяких варіантів((
Девайс Менеджер оновлений до останньої версії. Програма теж 7.95.2
Шо я роблю не так?)

Загалом так. Заходим у веб кабінет Вчасно, в налаштуваннях каси є пункт "Види оплат". Ставимо ті види які вам треба. Потім йдем в DeviceManager, тиснемо олівець справа, інженерні функції, "Синхронізувати налаштування ПРРО"
Потім в Укрскладі Налаштування/фіскальний друк/тест роботи і завантаження параметрів фіскального реєстратора.
І все у вікні оплати будуть доступні варіанти оплати які обрані у вчасно

4ahcomua

Цитата: matiashi від Березень 04, 2025, 00:08:32Ну точно не через фіскалізацію. Здається через вихідне платіжне доручення це робиться. А товар списується через розходну накладну. З IBAN я так працював,
Теж так працюю.
Все, що продається в магазині фізично - через меню каса.
Все, що через інтернет - через видаткові накладні. Якщо пряма оплата на рахунок, фіскалізувати не потрібно. Якщо надсилали на картку ФОП, у видатковій накладній є можливість її фіскалізувати і на друк вийде фіскальний чек.

Юрій

Всім доброго дня, чи буває в когось таке, що термінал зняв оплату з карти, а укрсклад не провів чек і не відправив його у Checkbox. Термінал поєднаний по TCP/IP?