• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.

Нова форма фіскального чеку з 01.01.2025

Автор admin, Грудень 31, 2024, 10:40:33

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 7 Гостей дивляться цю тему.

admin

Якщо у Вас пРРО, то немає за що турбуватись, впевнені що виробники пРРО, з якими ми співпрацюємо, зроблять (вже зробили) чеки згідно нових вимог. Онлайн версії будуть оновлені автоматично, якщо офлайн версії, то перевірте щоб у вас була остання версія вашого пРРО.

Якщо у вас фізичний РРО, то просто треба буде його перепрошити в Сервісному центрі, який обслуговує ваш РРО.

Зі сторони УкрСклад, ніяких додаткових оновлень не потрібно.

Також є велика вірогідність, що ці зміни перенесуть на 01.03.2025. Нижче посилання:
https://buh.ligazakon.net/news/232821_zaprovadzhennya-novikh-vimog-do-fskalnikh-chekv-vdtermnuyut

admin

Наказ 601 так і не був опублікований офіційно.

4ahcomua

Підкажіть, можливо щось не так роблю.
Оновив Укрсклад до останньої версії.
Думав автоматично зміниться форма чеку відповідно до останніх вимог. Але він лишивсь як і був.
У мене пРРО "Вчасно каса".
На вебсайті Вчаснокаса чек виглядає як слід. (наприклад є інформація про тип оплати карка/готівка і т.д.) але чек, який друкується з Укрсклад інший (відсутня інформація про тип оплати і т.д.).
Що я не так зробив чи чого не зробив ?

matiashi

Цитата: 4ahcomua від Січень 18, 2025, 15:03:17Підкажіть, можливо щось не так роблю.
Оновив Укрсклад до останньої версії.
Думав автоматично зміниться форма чеку відповідно до останніх вимог. Але він лишивсь як і був.
У мене пРРО "Вчасно каса".
На вебсайті Вчаснокаса чек виглядає як слід. (наприклад є інформація про тип оплати карка/готівка і т.д.) але чек, який друкується з Укрсклад інший (відсутня інформація про тип оплати і т.д.).

Постанова починає працювати з 01.03.2025 до того часу ніяких змін не буде. Як говорять розробники ПРРО, що з 01.03.2025 все автоматично зміниться і буде вірна форма чеку.
0674614593

user4567

Цитата: 4ahcomua від Січень 18, 2025, 15:03:17Підкажіть, можливо щось не так роблю.
Скоріш за все у Вас друкується чек УкрСклада, а не з пРРО. В Параметрах - Фіскальний друк - Тип друку пРРО - Тип друку чеку поставте ТХТ+QR замість "не друкувати".

4ahcomua

Цитата: matiashi від Січень 19, 2025, 00:09:39Постанова починає працювати з 01.03.2025 до того часу ніяких змін не буде. Як говорять розробники ПРРО, що з 01.03.2025 все автоматично зміниться і буде вірна форма чеку.

у розробника пРРО вже чек відповідно до нових вимог (певно не стали чекати, бо він підходить і до прийняття постанови й після)

4ahcomua

Цитата: user4567 від Січень 19, 2025, 21:33:49Скоріш за все у Вас друкується чек УкрСклада, а не з пРРО. В Параметрах - Фіскальний друк - Тип друку пРРО - Тип друку чеку поставте ТХТ+QR замість "не друкувати".
Допомогло але частково :-)
В результаті відкривається окреме вікно з чеком вірної форми з якого можна вручну запустити друк цього чеку але після закриття друкує ще раз цей самий чек але у старому форматі.
Припускаю, що все ж потрібна друкована форма оновленого чеку для Укрсклад.
Яка Ваша думка ?

molotokk

Цитата: 4ahcomua від Січень 21, 2025, 16:52:15
Цитата: user4567 від Січень 19, 2025, 21:33:49Скоріш за все у Вас друкується чек УкрСклада, а не з пРРО. В Параметрах - Фіскальний друк - Тип друку пРРО - Тип друку чеку поставте ТХТ+QR замість "не друкувати".
Допомогло але частково :-)
В результаті відкривається окреме вікно з чеком вірної форми з якого можна вручну запустити друк цього чеку але після закриття друкує ще раз цей самий чек але у старому форматі.
Припускаю, що все ж потрібна друкована форма оновленого чеку для Укрсклад.
Яка Ваша думка ?
При продажі у вас повинна стояти тільки галочка друк фіскального чека, тоді буде лише чек з ПРРО
підбір та продаж обладнання для торгівлі, допомога в налаштуваннях програми ⇒ "komfort-m.com" ⇒ "t.me/komfortmservice" ⇒ ✆ 097-873-59-01

4ahcomua

Цитата: molotokk від Січень 21, 2025, 21:07:10При продажі у вас повинна стояти тільки галочка друк фіскального чека, тоді буде лише чек з ПРРО
Дякую. Також допомогло. Тепер друкує лише 1н варіант з пРРО.
Та лишилась одна проблемка.
Кількість дій, щоб надрукувати той чек.
Варіант1. Звичайний друк з Укрсклад.
- Після відкриття вікна оплати, вводиться сума від клієнта, тиснеш "ентер" і чек пішов на друк.
Варіант2. Друк з пРРО.
- Після відкриття вікна оплати, вводиться сума від клієнта, тиснеш "ентер".
- відкривається окреме вікно з чеком, вибираєш - друкувати.
- відкривається вікно принтера і лише тоді натискаєш "ентер" і чек йде на друк.

Якось Варіант 2 занадто довгий для комфортної роботи касира :-(
Чи можливо виставити в настройках, щоб він одразу йшов на друк у вікні касира ?

Kroyon

В налаштуваннях "фіскальний друк" треба поставити пташку "друк без перегляду"

4ahcomua

Цитата: Kroyon від Сьогодні в 09:58:29В налаштуваннях "фіскальний друк" треба поставити пташку "друк без перегляду"
Дякую. Тепер з друком все ОК :-)
Лишилось вирішити проблемку з виглядом самого чека  :D
В мене чекопринтер 58мм. З галочками авторегулювання ширини обрізає два перші символи (ліворуч) і два останні символи (праворуч.) по всій довжині чеку.
Вимкнув авторегулювання , зменшую "Ширину аркушу" і "Розмр шрифту" - ніякої зміни. Як обрізало символи так і обрізає.
І довгі назви товарів також (таке враження), що виводить на друк лише останній рядок (якщо назва займає кілька рядків.)
Можливо ще порадите, як це змінити ?

Simplet

Цитата: 4ahcomua від Сьогодні в 10:52:00
Цитата: Kroyon від Сьогодні в 09:58:29В налаштуваннях "фіскальний друк" треба поставити пташку "друк без перегляду"
Дякую. Тепер з друком все ОК :-)
Лишилось вирішити проблемку з виглядом самого чека  :D
В мене чекопринтер 58мм. З галочками авторегулювання ширини обрізає два перші символи (ліворуч) і два останні символи (праворуч.) по всій довжині чеку.
Вимкнув авторегулювання , зменшую "Ширину аркушу" і "Розмр шрифту" - ніякої зміни. Як обрізало символи так і обрізає.
І довгі назви товарів також (таке враження), що виводить на друк лише останній рядок (якщо назва займає кілька рядків.)
Можливо ще порадите, як це змінити ?

В полі фіскальний друк- праворуч є такий параметр- Ширина аркуша для ТХТ- виставте 27 (ну так в мене на хр-58 стоіть)
І наче теж там трішки коригував потім шириною аркушу
" Simplet "

4ahcomua

Цитата: Simplet від Сьогодні в 11:01:05В полі фіскальний друк- праворуч є такий параметр- Ширина аркуша для ТХТ- виставте 27 (ну так в мене на хр-58 стоіть)
Ставив навіть 26, на жаль не допомогло :-(

Цитата: Simplet від Сьогодні в 11:01:05І наче теж там трішки коригував потім шириною аркушу
А де саме коригували ширину аркушу ?

Simplet

напевно в самому чекові - коли  в вікні був фіскальний чек - там через редагування трішки звузив ( )
" Simplet "

4ahcomua

Цитата: Simplet від Сьогодні в 11:48:48напевно в самому чекові - коли  в вікні був фіскальний чек - там через редагування трішки звузив ( )
В мене якісь "танці з бубном" виходять. Вже кілька десятків кульочків собі продав, щоб чек бачити :-(
Спробував відкоригувати форму чеку в редакторі. В результаті зміг лише збільшити відступ ліворуч в параметрі GapX(хоча в описі самого параметру пише, що мав змінитись відступ і праворуч і ліворуч).
В результаті в мене тепер ліворуч відображаються усі символи а праворуч обрізає чотири символи  >:D
Як звузити в налаштуваннях розмір чеку чи хоча б збільшити ще й відступ праворуч знайти не можу.
Можливо підкажете який це параметр в редакторі ?