• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.
 

Фіскальний чек при оплаті з р\р на р\р

Автор ptero, Вересень 14, 2023, 10:00:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ptero

Доброго дня, цікавить наступне питання, а саме про фіскалізацію безготівкових оплат з р\р на р\р. Так, я знаю що такі проплати можна не фіскалізувати(по бажанню можна), але для мене це зручно і я би хотів зробити це правильно. В програмі, при створенні чеку, є тільки дві можливості, а саме Готівка та Карта, і відсутній пункт Безготівка. Як вирішити це питання?

HumanKM

з р/р на р/р - не фіскалізується, взагалі.
вайбер 050-557-46-26

molotokk

Якщо ви будете фіскалізувати безготівку - то автоматично будете подвоювати свій оборот і суму для річного звіту, оскільки для звітності береться сума що пройшла по прро + сума безготівки. Тому сенсу проводити безготівку через прро немає. Фактично для перерахунку видаєте клієнту Рахунок фактуру, тоді на його основі робите видаткову накладну і вхідне платіжне доручення.
підбір та продаж обладнання для торгівлі, допомога в налаштуваннях програми ⇒ "komfort-m.com.ua" ⇒ "t.me/komfortmservice" ⇒ ✆ 097-873-59-01

ptero


ptero

"При здійсненні виключно безготівкової форми оплати (шляхом переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установу банку або шляхом внесення коштів через касу банку) споживачами виставлених рахунків за реалізовані товари (послуги) РРО можна не застосовувати. " Це означає можна, а не заборонено чи не дозволено. Це означає що можна і застосовувати. НІДЕ немає заборони використання при безготівкових розрахунках. Повторюю, я знаю що можна не фіскалізувати. Повторюю, мені так зручно, але в програмі не передбачено.

HumanKM

Я також теоретично вважав/вважаю, що ДПС рахує оборот по = фіскальні чеки + р/р. Тому про подвоєння обороту питання актуальне і цікаве, але скоріш то до ДПС.
вайбер 050-557-46-26

molotokk

Тут просто задовбетесь вибирати по р/р що вже фіскалізовано а що ні, для звіту
підбір та продаж обладнання для торгівлі, допомога в налаштуваннях програми ⇒ "komfort-m.com.ua" ⇒ "t.me/komfortmservice" ⇒ ✆ 097-873-59-01

ptero

Я так розумію програмного рішення немає. Значить будемо знову починати вишуковувати (колупатись) реквізити рахунку платника та сортувати - проводити - не проводити. ЗІ. У мене і безгоівка, і лігпай, і термінали, і каси банків. Поки просто проводив все через прро і без клопоту.

ptero

Я все ж вирішив більш детально вивчити питання. Було: 1.Проведено консультацію з Чекбокс. 2. Проведено платну консультацію з податковим адвокатом.

Доповідаю шановній спільноті.

Відповідь Чекбокс : "Будь-який метод оплати окрім готівка буде виконуватись як безготiвковий.Також Ви можете звернутись до підтримки Укрсклад та попрохати додати необхiднi варіанти оплати."

Відповідь адвоката: "Фіскалізувати безготівкові платежі можна. Раніше, з практики, деякі податківці пробували видати такі проводки як подвоєний оборот. Останнім часом таких проблем не зустрічають."

Але звичайно кожному своє робить.

admin

#9
Цитата: ptero від Вересень 21, 2023, 10:55:02Відповідь Чекбокс : "Будь-який метод оплати окрім готівка буде виконуватись як безготiвковий.Також Ви можете звернутись до підтримки Укрсклад та попрохати додати необхiднi варіанти оплати."

Згідно API CheckBox є тільки 2 типу оплати (один застарілий, бо вони його просто перейменували), як і згідно законодавства, як і в фізичних РРО, як і в УкрСкладі. Готівка і не готівка, все, інших типів оплат немає згідно законодавства. не зрозуміло що додавати і куди.
Ви не можете переглядати це вкладення.

ptero

Я в цьому не спеціаліст, але судячи зі всього Чекбокс в АПІ не дав третій спосіб, який є у них у веб версії, а саме "інший". Там можна прописати власний спосіб, наприклад безготівка.

Це також було предметом консультації.
"Пункт "оплата - інше" Я сам можу його заповнити наприклад "безготівка"?
Так, вірно. Ви можете додатки будь-який метод оплати через меню "Інше"."

Це мабуть потрібно виясняти з ними.