• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.

Нова форма фіскального чеку з 01.01.2025 -> 01.03.2025

Автор admin, Грудень 31, 2024, 10:40:33

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 5 Гостей дивляться цю тему.

MrSergey

Оскільки в програмі є можливість комбінованої оплати, прошу підказати, які змінні у FastReport потрібно використовувати для отримання інформації про те, скільки було сплачено карткою, а скільки готівкою? Не можу знайти їх у списку змінних.

Тобто мені потрібні змінні які я назвав <Докум.СуммаКарта> і <Докум.СуммаНаличные> (вони, звісно, не працюють) у наступному виразi:

[IIF((<Докум.ТипОплаты> == 4), "Готiвкою: " + <Докум.СуммаНаличные> + "грн." + #13#10 + "Карткою: " + <Докум.СуммаКарта> + "грн." + #13#10 + "Решта: " + <Докум.Сдача> + "грн." ,"")]

krtpedali

Якщо термінал не поєднаний з компом, то ці поля не є обов'язковими
"krutypedali.com"

MrSergey

Ну і власне питання загального характеру — де взагалі можна подивитися повний список всіх змінних, які можна використовувати у FastReport? Я, наприклад, у списку "Отчет - Рапорт" навіть не бачу багатьох змінних, які використовуються в стандартному шаблоні (і при цьому працюють). Наприклад, <Докум.ДатаВремя.Создание>.

Makedosnkiy187

Завтра вже 1ше. А як передати епз в чек так і невідомо)
З термінала то ясно, все круто передається.
Але якщо людина мені на IBAN закинула кошти, як то провести через Укрсклад щоб було вказано ЕПЗ Інтернет банкінг

user4567

Цитата: MrSergey від Лютий 28, 2025, 16:34:43Оскільки в програмі є можливість комбінованої оплати
А можна поцікавитись як Ви це робите? Якщо у Вікні касира то там або картою або готівкою.

user4567

Цитата: Makedosnkiy187 від Лютий 28, 2025, 18:37:07Завтра вже 1ше. А як передати епз в чек так і невідомо)
З термінала то ясно, все круто передається.
Але якщо людина мені на IBAN закинула кошти, як то провести через Укрсклад щоб було вказано ЕПЗ Інтернет банкінг
У версії 7.95 там у вікні Оплата з'явилося поле "Особлива назва для типу оплати Безготівка", думаю це те що Вам треба.

А стосовно "Liqpay" то це не та сутність, яку хоче бачити мінфін (надавач послуг не цікавить), а цікавить ідентифікатор клієнта в банку, яким є банківська карта.
Не даремно вони і в наказі мінфіна і в шаблоні скрізь уточнюють в дужках: "електронного платіжного засобу (платіжної картки)". Туди виводяться певна кількість перших цифр номера карти клієнта. Та і в термінології законодавства Електронний платіжний засіб вказує на ідентифікацію клієнта.

Можете завантажити мій шаблон, що робив раніше і переглянути якими змінними виводиться номер карти. Якщо дивитись фіскальні чеки від чекбокса і вчаснокаси то в ЕПЗ теж виводяться перші цифри номера картки клієнта. Та це і логічно, бо згідно законодавства повернення коштів покупцю має відбуватися на ту саму карту з якої надійшла оплата.

kelyh

Пыдскажіть, якщо провожу чек по картці в УкрСкладі , ввожу в поле безготівка суму і продаю, а термінал не підключений до компт'ютера, а на терміналі вручну роблю оплату, правильно так продавати чи потрібно обов'язково прив'язувати?

kelyh

ще підскажіть як у чеку з Чекбокча пРРО змістити QR код на принтері xp-58. саму назвуі ціни друкує і влазить в чек, а ось QR друкується на половину і зміщений вправо і частину поза полями чеку, що і де поправити, щоб qr було видно?

HumanKM

1. податкова трактує що обов"язково, податкові консультанти що НЕ обов"язково - питання відкрите
2. робимо любі налаштування, телефон в підписі - звертайтеся
вайбер 050-557-46-26

user4567

Цитата: kelyh від Березень 01, 2025, 09:29:23ще підскажіть як у чеку з Чекбокча пРРО змістити QR код на принтері xp-58. саму назвуі ціни друкує і влазить в чек, а ось QR друкується на половину і зміщений вправо і частину поза полями чеку, що і де поправити, щоб qr було видно?
А податкові ставки буквенні та надпис "грн" після після цін товарів влазить? Скоріш за все, що ні.
Особисто я із-за цих чеків перевів каси всі на Вчасно. Налаштування в особистому кабінеті для графічного чека зроблені для 80мм принтерів і тому чек не влазить, а текстовий безполєзний бо немає QR-кода. В довідці чекбокс пишуть, що ці налаштування працюють лише для вигляду чеків пРРО які отримуються при продажі з особистого кабінету, а не для випадку інтеграції з іншими програмами.
А у вчасно пРРО розташований безпосередньо на комп'ютері касира і є доступ до налаштування друку чеків.

admin

Цитата: user4567 від Березень 01, 2025, 11:15:47А податкові ставки буквенні та надпис "грн" після після цін товарів влазить? Скоріш за все, що ні.
Особисто я із-за цих чеків перевів каси всі на Вчасно. Налаштування в особистому кабінеті для графічного чека зроблені для 80мм принтерів і тому чек не влазить, а текстовий безполєзний бо немає QR-кода. В довідці чекбокс пишуть, що ці налаштування працюють лише для вигляду чеків пРРО які отримуються при продажі з особистого кабінету, а не для випадку інтеграції з іншими програмами.
А у вчасно пРРО розташований безпосередньо на комп'ютері касира і є доступ до налаштування друку чеків.

Або ви перемудрили з налаштуваннями друку, або це абсолютна дезінформація. Чек в режимі друку "TXT (графічний друк)" влазить повністю навіть на ширині 56мм (меньша за звичайний 58мм), 27 символів, зі всіма параметрами, групами, оплатами, реквізитами карти, і QR-кодом. Як для Вчасно, так і для CheckBox.

MrSergey

Цитата: user4567 від Лютий 28, 2025, 22:16:06А можна поцікавитись як Ви це робите? Якщо у Вікні касира то там або картою або готівкою.
У мене у вікні Оплата є окреме поле для отриманої готівки та окреме для картки. Тобто покупку можна оплатити одразу двома способами...

admin, прошу відповісти на запитання щодо змінних. Також вкажіть змінну, яка показує, що операція була в офлайн-режимі, та змінну, яка відповідає за контрольне число, що було при цьому використане.

Bandura

Цитата: MrSergey від Березень 01, 2025, 11:42:16admin, прошу відповісти на запитання щодо змінних. Також вкажіть змінну, яка показує, що операція була в офлайн-режимі, та змінну, яка відповідає за контрольне число, що було при цьому використане.

Режим роботи [IIF((<Докум.Фискал.РРОMac> != ""), "Офлайн","Онлайн")]
[Докум.Фискал.РРОMac]

MrSergey

Цитата: Bandura від Березень 01, 2025, 12:03:41Режим роботи [IIF((<Докум.Фискал.РРОMac> != ""), "Офлайн","Онлайн")]
[Докум.Фискал.РРОMac]
Дякую, одна змінна є, залишилося знайти ще три. До речі, звідки ви взяли змінну Докум.Фискал.РРОMac? У мене в FR є тільки Докум.Фіскал.QR і Докум.Фіскал.ДокНомер.

Bandura

Цитата: MrSergey від Березень 01, 2025, 12:37:48
Цитата: Bandura від Березень 01, 2025, 12:03:41Режим роботи [IIF((<Докум.Фискал.РРОMac> != ""), "Офлайн","Онлайн")]
[Докум.Фискал.РРОMac]
Дякую, одна змінна є, залишилося знайти ще три. До речі, звідки ви взяли змінну Докум.Фискал.РРОMac? У мене в FR є тільки Докум.Фіскал.QR і Докум.Фіскал.ДокНомер.

Методом логічного підбору :)

Додано збереження додаткових реквізитів при оплаті Карткою для Фіскального друку в базу програми. Тепер можна виводити на свій шаблон наступні змінні: [Докум.Фискал.Карта.Мерчант], [Докум.Фискал.Карта.Терминал], [Докум.Фискал.Карта.Номер], [Докум.Фискал.Карта.Платежная], [Докум.Фискал.Карта.КодАвторизации], [Докум.Фискал.Карта.RRN].