• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.

Вибір рахунку у вікні касира

Автор Makedosnkiy187, Жовтень 29, 2024, 09:43:30

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Makedosnkiy187

Підкажіть як з вікна касира обрати куди зайдуть кошти від клієнта. При оплаті у вікні касира є два варіанти Готівка і Карта. Який би варіант не обрав кошти приходять на той рахунок який зараз обраний в самій програмі. Або через Платіжне доручення або через Прибутковий касовий ордер. У нас є два основні рахунки це Готівка та Ощад, як зробити так щоб при оплаті готівкою через вікно касира кошти заходили на рахунок Готівка після формування проводок. А при оплаті картою кошти заходили на рахунок Ощад, на наступний день після формування проводок.
Дякую)

molotokk

Цитата: Makedosnkiy187 від Жовтень 29, 2024, 09:43:30Підкажіть як з вікна касира обрати куди зайдуть кошти від клієнта. При оплаті у вікні касира є два варіанти Готівка і Карта. Який би варіант не обрав кошти приходять на той рахунок який зараз обраний в самій програмі. Або через Платіжне доручення або через Прибутковий касовий ордер. У нас є два основні рахунки це Готівка та Ощад, як зробити так щоб при оплаті готівкою через вікно касира кошти заходили на рахунок Готівка після формування проводок. А при оплаті картою кошти заходили на рахунок Ощад, на наступний день після формування проводок.
Дякую)
Стосовно пункту 1 - якщо не помиляюсь - вибираєте основний рахунок для активної фірми, на нього і будуть заходити. А стосовно Ощад - на наступний день точно не будуть, такого немає
підбір та продаж обладнання для торгівлі, допомога в налаштуваннях програми ⇒ "komfort-m.com" ⇒ "t.me/komfortmservice" ⇒ ✆ 097-873-59-01

Makedosnkiy187

Та в тому то й справа що ніде не знайшов як вибрати основний рахунок для активної фірми. Я правильно розумію, що наприклад той самий рахунок який в мене називається Ощад (або будь-який інший) можна обрати основним і на нього будуть заходити кошти?

Стосовно пункту 2. Якщо клієнт оплачує карткою, у вікні касира обираємо Карта, після проводок створюється Вхідне платіжне доручення, і кошти не зявляються на рахунку одразу, а через деякий час, чи на наступний день чи через декілька. Сьогодні зробив, перевірю коли зявляться

Makedosnkiy187

Загалом, може хтось допоможе реалізувати мої хотєлки за окрему плату
Всього на всього потрібно щоб при оплаті готівкою через вікно касира кошти йшли на один рахунок, а при оплаті картою на інший.
Дивно що нема такого функціоналу з коробки, адже зрозуміло що при оплаті картою і готівкою кошти у підприємця у підсумку опиняться у різних місцях)) Величезне недопрацювання розробника як на мене

Valerikkon

Цитата: Makedosnkiy187 від Жовтень 29, 2024, 21:54:06Загалом, може хтось допоможе реалізувати мої хотєлки за окрему плату
Всього на всього потрібно щоб при оплаті готівкою через вікно касира кошти йшли на один рахунок, а при оплаті картою на інший.
Дивно що нема такого функціоналу з коробки, адже зрозуміло що при оплаті картою і готівкою кошти у підприємця у підсумку опиняться у різних місцях)) Величезне недопрацювання розробника як на мене
При оплате картой деньги поступают на расчетный счет карты, Укрсклад тут вообще ни при чем ( все вопросы к банку где вы открыли счет). При оплате наличкой Укрсклад только фискализирует эти деньги и на какой счет вы их положите ваше дело. Накладные, после проведения проводок выписываются разные ( для нала и безнала).
Обратите внимание, что если вы закрываете смену на терминале, то деньги увидите утром, если не закрыли, то значительно позже.

Makedosnkiy187

Ви не зрозуміли абсолютно нічого з того що я написав
Спробую детальніше
Прийшов клієнт, купив товар на 100 грн, оплатив картою через термінал. Кошти мені прийдуть на мій рахунок в банку.
Прийшов другий клієнт, купив товар на 200 грн, оплатив готівкою. Кошти я поклав собі в касу
Тобто в мене 100 грн на рахунку в банку і 200 грн готівки
Як провести це по укрскладу, через вікно касира, щоб я міг потім зайти в Звіти, Касова книга, вибрав рахунок/касу яка мені потрібна і порівняв залишок по факту і на моєму рахунку в банку або з готівкою по факту
Може я шось не розумію, чи всім підприємцям пофіг і ви лупите все на один рахунок в програмі?

Makedosnkiy187

От приклад. Я роблю продажі через видаткову накладну. Потім на основі видаткової роблю прибутковий касовий ордер, жму вверху справа ПР і обираю той рахунок на який клієнт оплатив (Готівка або Ощад)
У вікні касира нема такої можливості. Тобто який би метод оплати я не вибрав у вікні касира (готівка чи карта), кошти по програмі будуть на одному рахунку. А по факту то вони приходять на різні

molotokk

Тут тільки до розробника на підтримку, щоб додали таку функцію, за умови що це буде актуально
підбір та продаж обладнання для торгівлі, допомога в налаштуваннях програми ⇒ "komfort-m.com" ⇒ "t.me/komfortmservice" ⇒ ✆ 097-873-59-01

Makedosnkiy187

Ну це можна сказати такого функціоналу не буде) Як тоді працювати? Перепроводити прибуткові касові з під видаткових накладних і там вже обирати потрібну касу чи як?

Ще питання, коли через вікно касира обираєм спосіб оплати Кратка, програма створює вхідне платіжне доручення. Чи можна щоб створювало прибутковий касовий ордер?

Makedosnkiy187

Я оце ще подумав. Мені через вікно касира потрібно працювати поки що лише для того щоб клієнтам нараховувались і списувались бонусні бали. Я ж правильно розумію що через видаткові накладні бонуси неможливо списати/нарахувати?

Хоча в майбутньому буде найманий працівник, йому звісно було б краще тільки через вікно касира працювати

molotokk

majachok

Цитата: Makedosnkiy187 від Жовтень 30, 2024, 11:09:58Ну це можна сказати такого функціоналу не буде) Як тоді працювати? Перепроводити прибуткові касові з під видаткових накладних і там вже обирати потрібну касу чи як?

Ще питання, коли через вікно касира обираєм спосіб оплати Кратка, програма створює вхідне платіжне доручення. Чи можна щоб створювало прибутковий касовий ордер?
ні... так не можна!
Теорія, - це однозначно треба, але на практиці, щось може бути не так! :-)

majachok

Цитата: Makedosnkiy187 від Жовтень 30, 2024, 11:09:58Ну це можна сказати такого функціоналу не буде) Як тоді працювати? Перепроводити прибуткові касові з під видаткових накладних і там вже обирати потрібну касу чи як?

Відповідно до правил обліку грошей, оплптп каркою передбачає створення вхідного платіжного доручення? тобто документу що супроводжуе переліку безготівкових грошей на рахунок банку. Прихідний же касовий ордер, - це документ шо супроводжує готівкові кошти у касу.  Для того щоб їх покласти до банку то треба зробити службове винесеннння з РРО чи пРРО і покласти до банку відповідно до платіжного доручення!
Теорія, - це однозначно треба, але на практиці, щось може бути не так! :-)

v008

кошти приоплаті готівкою попадають у касову кингу (до кожного складу можна зробити відповідну касу через меню Активна Фірма, у вкладці Додаткові рахунки/каси)
кошти при оплаті карткою попадають у банк.
Тому Звіти - Каса, Звіти - Банк. Все там, відповідно до форми оплати.

v008

коли ви здаєте готівку, як виручку, у банк -  у такому випадку службове вилучення через Вікно касира, та Видатковий касовий ордер, де вказуєте, що здали виручку у банк.