• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.
 

Не завжди призначається автоматичний код товару

Автор Oleksiy, Червень 18, 2024, 11:39:21

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Oleksiy

Добрий день.
Підкажіть, будь ласка, при додаванні товарів через прихідну накладну програма автоматично додає товар та призначає йому код в момент переходу курсору на рядок нижче - тут все працює як треба.
Але деколи, 1 раз на декілька десятків товарів, виникає ситуація коли при додаванні товару на якийсь довільний рядок код не призначається, і при збереженні прихідної накладної вже призначається код іншого товару з цієї накладної. Як наслідок виходить що код дублюється і відповідно змішуються ціни та внутрішні штрих-коди товарів під одним кодом.
Я помітив що деколи в такій ситуації рядок товару трохи зсувається вправо, як табуляція, - ніби рядок товару без коду мається на увазі як вкладення до попереднього рядку.
Можливо це якійсь функціонал і я випадково його задіюю. Сподіваюсь зрозуміло описав, буду вдячний за підказку.

HumanKM

товар новий додаєте через імпорт чи вручну?
вайбер 050-557-46-26

Oleksiy

Товар заносимо вручну друкуючи кожну назву.
Маю такі припущення:
1) Можливо має якесь значення як переносити курсор на новий рядок для додавання наступної позиції. Типу чи клацати Enter поки активна ячейка перейде на новий рядок або треба стрілкою вниз переходити на новий рядок - я різниці не помітив, але система можливо то по-іншому сприймає.
2) Може щось пов'язано з піктограмами + та - що стоять перед кодом товару, я їх не чіпаю, але можливо в якийсь момент система думає що я хочу додати товар-комплект. Я не дуже розумію їх призначення.
3) Система стоїть на windows 7, можливо якісь проблеми з сумісністю з старим windows.

Oleksiy

Розібрався. Можливо колись комусь буде корисним:
Якщо програма не ставить код товару при його додаванні через прихідну накладну (пуста ячейка) це з великою ймовірністю означає що товар з ідентичною назвою вже існує. Треба правою кнопкою тицнути і вибрати «Знайти групу товару» тоді програма знайде цей товар в каталозі після чого його можна додати в прихідну накладну.
Така проблема може виникати коли продаєш багато однотипного товару типу сувеніри, брелки - де важко запамʼятати чи заносився вже товар з такою назвою.
Якщо для вас допустимі однакові назви товарів, то цю перевірку можна відключити в налаштуваннях.
Думаю було б корисно якщо розробники реалізували підсвічування кольором ячейки, щодо якої знайдено дублікат в програмі (код товару, назва товару, штрих код).