• Ласкаво просимо на Спільнота для обміну досвідом між користувачами програм УкрБланк, УкрСклад, УкрЗарплата.

Укрсклад vs Checkbox інтеграція

Автор Рома, Січень 08, 2022, 19:35:56

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 3 Гостей дивляться цю тему.

admin

Цитата: admin від Січень 10, 2022, 16:55:43
Цитата: Daviddolin від Січень 10, 2022, 15:10:03
При реєстрації в програмі Укрсклад касира помилка Validation error field required. Як виправити?

Цитата: osmose від Січень 10, 2022, 16:53:50
Подскадите, пмогите :(
При настройке чекбокса с укрскладом, указываю правильно Логин и пароль кассира и лицензию кассы. Но программа при тестовой печати, настойчиво утверждает, что логин и пароль неправильный. Хотя ставки налогов успешно получены.
Подскажите. Где копать....

Скоріш щось наплутали в "Індивідуальне налаштування даних пРРО (логін, пароль, ключ) для користувача". Наприклад налаштували для одного користувача індивідуальні логін і пароль, а пробуєте з'єднатись іншими даними. Перевірте, для якого ви користувача ввели Індивідуальне налаштування і під яким зайшли в програму. Якщо ви налаштували індивідуальні налаштування для окремого користувача, якщо заходите в програму під цим користувачем, можете зробити X-звіт у Вікні касира або Видатковій?

І ще, дуже часто плутають пін-код і пароль, це зовсім різне.

robson

Інтересний глюк - Коли у мене було вибрано в Опціях "Всі користувач", то ніяк не проходило тест. Потім я вибрав Адмін - пройшов успішно тест, перекинув на "Всі користувач" і теж успішно пройшов тест. Але після того в Вікні касира не появився "Фіскальний друк". Підкажіть, що не так зробив?

Valerikkon

А вы сами подумайте, если у вас несколько продавцов- кассиров, каким продавцом программа должна подписывать документ ?
Админ - это конкретный продавец.
Все пользователи .... ?
Это не глюк, это всего лишь ваше не понимание ситуации.

HumanKM

А тут Ви не праві.

Якщо на чекбоксі зареєструвати одного касира "Вася", а в Укрсклад обрати всі користувачі і прописати "Васіні" логін пароль. То який би з користувачів Укрскладу не відпустив фіскально людину на касі - чек буде підписано, наче то був "Вася".
В мене так 90% магазинів працює
вайбер 050-557-46-26

HumanKM

Цитата: Valerikkon від Лютий 02, 2022, 20:06:33
А вы сами подумайте, если у вас несколько продавцов- кассиров, каким продавцом программа должна подписывать документ ?
Админ - это конкретный продавец.
Все пользователи .... ?
Это не глюк, это всего лишь ваше не понимание ситуации.

Так могло трапитися, якщо були внесені дані ще по якомусь користувачу - це раз!
Часто буває, що після того як налаштували чекбокс, треба почекати 5-15хв і лише потім запрацює тест на укрскладі - це два!
вайбер 050-557-46-26

user4567

Напишут тут. Думаю комусь поможе швидше розібратися в ситуації з невірними логінами/паролями.

Раніше думав, що це баг. Намагався пояснювати як міг і зі скріншотами в тому числі в техпідтримку, але схоже на те що навіть не намагаються зрозуміти.
А ось щойно отримав відповідь від розробника, яка підтверджує що це не баг, а так і повинна працювати програма :)
"
ЦитатаІндивідуальні налаштування на "Всі користувачі" він локальний, так як
зроблений для робочого місця. А Індивідуальні налаштування вони
звичайно глобальні, і зберігаються в базі даних.
"
Тобто розробник підтвердив, що для поля "індивідуальні налаштування даних пРРО" (якщо там вибрано якогось конкретного користувача укрсклад) дані зберігаться в базі даних. Річ у тім, що крім Логіна і Пароля касира, які ви вказуєте в цих полях (взяті з сайту чекбокс), в базі даних (мережева версія програми) зберігається ще й значення поля "Ключ ліцензії каси", який ви берете в розділі "Каси" на сайті чекбокс.
І, якщо треба щоб, наприклад, Вася міг працювати на Каса1, на Каса2 та Каса3 (звісно ж не одночасно, бо чекбокс навіть і не дозволить відкрити сесію одночасно на різних касах від імені Васі) то тут вже треба щось "колхозить".

Способів вирішення два:
1) Треба щоб в укрСкладі для кожної каси був свій користувач Вася (створити нових користувачів в укрсклад): ВасяКаса1, ВасяКаса2 та ВасяКаса3. Тоді різні ключі, які ви впишете для Каса1, Каса2 та Каса3 збережуться в бд. Якщо ж Вася перепутає логін (наприклад буде намагатися зайти під логіном ВасяКаса1 на Касу2), то працювать то звісно ж не буде.
А якщо ви ще й захочете, щоб замість Васі могла прийти попрацювати на його касах Оксана (Вася захворів наприклад, це продавець того ж ФОПа), то треба щоб Оксана мала потрібного користувача ОксанаКаса<X>.

2) Цей спосіб підійде лише якщо у вас один такий користувач (нехай це буде користувач з імям Директор), якому треба мати можливість працювати на декількох касах. Бо якщо крім Директор є ще й Коля, то для Колі див. спосіб 1. На касах, де має логінитись Директор, ми дані Директора з сайту чекбокс пишемо в налаштуваннях УкрСклад не в позиції "Директор" поля "Індивідуальні налаштування даних пРРО..." (тут ми просто лишаємо пусті поля), а в позиції "Всі користувачі". Ці дані зберігаються локально і не будуть перезаписані.
Логіка роботи така: якщо для якогось користувача дані в його полях не заповнені, то беруться дані (Логін, Пароль, Ключ_ліцензії) з полів для "Всі користувачі". Така ж логіка лишилася і в версії 7.57 (відповідь від розробника/техпідтримки).

Із-за нерозуміння того, як працює програма можуть і виникати ситуації "невірний логін/пароль". Я спочатку дуже здивувася, коли побачив що переплутав "ключ ліцензії каси", потім ніби вдруге переплутав, бо з систематизацією в мене начебто чітко все. А потім зрозумів, що не я переплутав, а поле "ключ ліцензії каси" постійно перезаписується останнім введеним значенням (для якогось конкретного користувача, а не для "Всі користувачі").

HumanKM

Більше того - я теж мудохався з цим приколом. І хочу сказати, що я не згоден з таким рішенням від УкрСкладу. Воно не логічне. Каса ж стаціонарна. І це не правильно, що можна зайти (наприклад випадково) під користувачем з прро зі львову і продати з львівським чеком товар у харкові. Каса стаціонерна, на неї мають прописуватися ключі каси які зможуть вибиватися лише на тут.
вайбер 050-557-46-26

user4567

Цитата: HumanKM від Лютий 03, 2022, 09:14:44
Більше того - я теж мудохався з цим приколом. І хочу сказати, що я не згоден з таким рішенням від УкрСкладу. Воно не логічне. Каса ж стаціонарна. . Каса стаціонерна, на неї мають прописуватися ключі каси які зможуть вибиватися лише на тут.
Вірно. Каса стаціонарна. Розробникам достатньо було б лише відділити поле "Ключ ліцензії каси", бо це значення стале і має зберігатися локально на касі. А Логін та Пароль хай би і далі зберігалися в БД і підтягувались по мережі.

Цитата: HumanKM від Лютий 03, 2022, 09:14:44
І це не правильно, що можна зайти (наприклад випадково) під користувачем з прро зі львову і продати з львівським чеком товар у харкові.

А от касира не треба обмежувати роботою тільки на певній касі. Бо це не правильно і в чекбоксі Касир не привязаний до Каси теж, думаю, не випадково. Якщо різні Каси належать одному підприємцю, то і касири можуть підписувати чеки на будь-якій касі. Логін і Пароль у Касира ті ж самі, а змінитися має лише Ключ ліцензії каси. Нічого поганого чи невірного в цьому немає.
А в правильних шаблонах чеків немає привязки до магазина/ФОПа. Шаблон один і той же для різних магазинів чи різних ФОПів, а дані в шаблон чека підставляються поточного магазина/ФОПа (змінюється лише касир, якщо він є в чеку).

Valerikkon

Цитата: HumanKM від Лютий 02, 2022, 21:17:28
А тут Ви не праві.

Якщо на чекбоксі зареєструвати одного касира "Вася", а в Укрсклад обрати всі користувачі і прописати "Васіні" логін пароль. То який би з користувачів Укрскладу не відпустив фіскально людину на касі - чек буде підписано, наче то був "Вася".
В мене так 90% магазинів працює
А тут вы не правы, поскольку "Вася" - это конкретный человек, а все кто под его логином проводят чеки - потенциальные нарушители, и рано или поздно это выплывет.

user4567

Цитата: Valerikkon від Лютий 03, 2022, 11:36:22
А тут вы не правы, поскольку "Вася" - это конкретный человек, а все кто под его логином проводят чеки - потенциальные нарушители, и рано или поздно это выплывет.

Завданням Укрсклад не повинен бути контроль за тим, хто з касирів стоїть за прилавком. Директор має право працювати за будь-якою касою будь-якого свого магазину (я теж використовую описану HumanKM схему для Директора). Будь-який касир теж повинен мати можливість працювати за будь-якою касою, а не лише за певною. Залишок коштів в чекбоксі переходить по ідентифікатору Каси в не залежності хто за нею працював. Касир в Чекбоксі не привязаний до Каси.

З тим, що касир може пробивати чеки від імені іншого касира нічого не треба робити, бо нічого і не вдієш. З тим самим успіхом Вася може вибрати логін Колі при вході в Укрсклад і підписувати чеки його ЕЦП (прописаним в індивідуальних налаштуваннях для касира Колі) і так само "нарушать". А якщо одним ЕЦП будуть підписуватись всі чеки (декілька касирів(користувачів укрсклад) підписують чеки одним ЕЦП), то там буде надлишок робочих годин. То не сховаєш і то вже задача самого підприємця вирішити ту проблему.

До речі, одночасно відкривати зміну з одним і тим же Логіном та Паролем Чекбокс на різних Касах не дозволить сам Чекбокс.

robson

Підкажіть тоді чому після вдалого тесту з Чекбокс (користувач тільки один-Адмін) в Вікні касир немає друк фіскального чеку? Чи треба відкривати зміну, якщо так. то як?

user4567

Цитата: robson від Лютий 03, 2022, 17:39:31
Підкажіть тоді чому після вдалого тесту з Чекбокс (користувач тільки один-Адмін) в Вікні касир немає друк фіскального чеку? Чи треба відкривати зміну, якщо так. то як?
Зміна відкривається автоматично при перегляді "Документ - Нульовий чек" або "Документ X-звіт". Закривається зміна натисканням "Документ - Z-zvit".
То розписано в довідці https://www.softbalance.com.ua/help/ukrsklad_ua.html#%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D0%B7-%D1%84%D1%96%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D1%80%D0%B5%D1%94%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BC

Valerikkon

Еще смену открывает любая продажа.

Valerikkon

Проверьте что стоит в настройках Тип Печати ПРРО, - Тип печати чека, Тип печати отчетов.
Возможно Админ не привязан в правах к сотруднику из справочника.

HumanKM

треба купити ключ роботи фр прро
вайбер 050-557-46-26